2011. április 4., hétfő

robert pattinson

Robert Pattinson/Edward/
Adatok:
Teljes név: Robert Thomas Pattinson
Becenév: Rob, Rpattz, Spunk Ranson
Születési idő: 1986. máj. 13. London, Nagy Britannia
Névnap: jún. 7
Csillagjegy: bika
Magasság: 185
Szemszín: sötétzöld
Hajszín: bronzbarna

Életrajz:
Már kicsi korában is kitűnt tehetségében, hamar rájött mindenki, hogy ígéretes a zenében-10 évesen zongoráni és gitározni kezdett-továbbá igen jól is sportol: futbalozott és atlétikában is szép eredményeket ért el. Édesanyja, Calre eg modellügynökségnél dolgozot, míg édesapja, Richard autókat importált az USA-ból. Nővérei Lizzy (aki énekel) és Victoria (aki a reklámszakmában dolgozik). 
15 évesen színészi szakmára lépett, először csak színházi darabokban játszott, majd csatlakozott a Barnes Theatre Club-hoz, szerpet kapott a ''Mechabet,, és a Mi jöhet még? darabokban. Egy kis ideig szüneteltette színészi karierjének építgetésést és modellként is sikereket aratott- a Hackett őszi kollekció arca lett.
Filmes kariere:
Legelőször egy kis-sikerű filmben játszott, a Gyűrű átkában, majd megtörtént a nagy áttörés, szerepet kapott a Harry Potter és a Tűz serlege című filmben, itt Credic Diggory-t alakította. Innentől már a '' Holnap Brit Sztárja,,-ként emlegették.  2007-ben, mikor megkezdődött a Twilight Saga szereplőválogatása a rendező- Catherine Hardwicke- rögtön rá és Kristenre gondolt, elpróbálták Catherine lakásán az egyik romantikus jelenetet, bizonyságul arra, hogy ők ketten alakíthatják majd a modern Rómeó és Júlia történet főszerepét. Természetesen a New Moon-ban (és a további részekben) is ő alakítja majd Edward Cullen-t.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése